Adventtikalenteri 2017

05 joulukuuta


Heippa! Täällä ollaan taas, pitkän tauon jälkeen. Blogin ulkoasuakin on hieman paranneltu, mitäs tykkäätte? Arki vauvan (8kk) ja leikki-ikäisen (4v.) kanssa määrittelee pitkälti sen, kuinka usein pystyn/ehdin/jaksan kirjoitella tänne. Pidän tästä hommasta kuitenkin sen verran paljon, että haluan tällekin harrastukselle löytää aikaa.
Nyt halusinkin vinkata teille hauskasta Diy-adventtikalenterista ensi vuoden joulua ajatellen. Ajatus tästä kalenterista on muhinut päässä jo siitä asti kun noita pastillirasioita alkoi pari vuotta sitten meillekin kertymään. Joten jos teillä asuu pikkuihmisiä jotka syövät xylitolipastilleja, niin kannattaa jo nyt alkaa säästämään purkkeja ensi vuoden kalenteria varten.Toteutus on helppoakin helpompi: Poista purkeista etiketit ja liimaa jokaisen taakse pieni magneetti. Löysin omani Sinellistä, mutta muistakin askarteluliikkeistä magneetteja varmasti löytyy. Numerot ja kranssit piirsin itse paperille, leikkasin irti ja liimasin aivan tavallisella paperiliimalla purkkeihin. Hyvin ovat ainakin toistaiseksi kestäneet. Magneettien liimaamiseen käytin kuumaliimaa. Mitä painavampia esineitä haluat purkkeihin laittaa, sitä suurempia magneetteja kannattaa käyttää. Nämä pienet magneetit kestävät hyvin esimerkiksi noiden söpöjen muumihahmojen painon. Magneetti kannattaa myös sijoittaa purkin yläosaan, jotta purkki ei sisällön painosta pyörähdä ympäri. Senkin huomasin erehdyksen kautta. Mietin myös purkkien maalaamista, mutta siihen hommaan ei tällä kertaa löytynyt aikaa.
Kalenterin saa kätevästi vaikka jääkaapin oveen, tosin meillä keittiörempan myötä jääkaappi muutti oven taakse piiloon. Sen takia meillä kalenterin paikkana toimiikin pesuhuoneessa sijaitseva lämminvesivaraaja :)
Nyt vaan hamstraamaan pastillipurkkeja ensi vuotta varten. Valmiita numeroita hienoilla kuvituksilla löytyy netistä. Olen joitakin numeroarkkeja kerännyt Pinterestin Advent calendar-tauluun. Käy kurkkaamassa lisää ideoita sieltä.
Oikein ihanaa joulukuun jatkoa, nähdään toivottavasti taas pian!


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kaunis kalenteri ja hauska idea! Täytyy pistää korvan taakse tulevia jouluja ajatellen. Oikein onnellista ja ihanaa alkanutta vuotta koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Ja anteeksi kun vasta nyt kommentoin!! Blogi on ollut vähän heitteillä, mutta toivottavasti asiaan tulee nyt muutos😊❤️ Mukavaa kevättä!

      Poista

INSTAGRAM

Suositut tekstit

Lukijat