Kukkaworkshop

12 kesäkuuta

Olin viime viikolla ihanassa kukkaworkshopissa. Puitteet vanhan talon puutarhassa idyllisessä Metsolassa, Kotkassa, olivat aivan täydelliset. Olin niin keskittynyt ammentamaan kaiken mahdollisen inspiraation, että kuvaaminen itse workshopissa jäi aika vähäiseksi. Kotona sentään ehdin jokusen kuvan räpsiä. Teimme kaksi työtä: villin ja boheemin kukkakimpun, sekä kesäkukkaistutuksen. Workshopin taitavat vetäjät saivat homman näyttämään niin helpolta. Kimpun tekeminen ei todellakaan ollut helppoa, mutta nautin siitä silti suunnattomasti.
Olen sen verran itsekriittinen ihminen, että jo kotiin tullessa olisin halunnut avata kimpun ja koota sen uudelleen. Harjoitus tekee mestarin, eikö? No en kuitenkaan tehnyt kimppua uusiksi, tällä kertaa armahdin itseni ;)
Kimpussa käytettiin sekä viljeltyjä leikkokukkia, että workshopin alussa keräämiämme luonnonkukkia. Luonnonkukat ottivat kyllä ylivallan tässä kimpussa, sen verran ihania ne ovat tähän vuodenaikaan. Pioni löysi myös tiensä kimppuuni, odotan niin kovasti niiden kukintaa omassa puutarhassani. Ihana pieni varaslähtö pionikauteen.
Toisena työnä teimme kesäkukkaistutuksen. Valinnan vaikeus meinasi iskeä, koska vaihtoehtoja oli niin paljon ja istutusastian tilavuus oli kuitenkin melko rajallinen. Iskin silmäni upeaan kosmoskukkaan, joka toivottavasti tykkää uudesta asuinpaikastaan ja tekee paljon kukkia kesän mittaan. Tarjolla oli myös yrttejä, joista itselleni valitsin sitruunamelissan. Hauska idea yhdistää yrtit ja kesäkukat, kätevää todellakin. Valitsin myös mehitähden, koska se nyt vaan on niin veikeä ja kauniin värinen kasvi.
En tiedä pääseekö hopeaputous oikeuksiinsa matalassa astiassa maan tasalla, saa nähdä. Pitää sitten vain etsiä istutukselle uusi parempi paikka. Heinäkasvin nimeä en juuri nyt muista, kertokaa viisaammat jos tunnistatte sen. Voisiko olla sininata?Tätäkin työtä oli ilo tehdä, sormet mullassa on aina hyvä juttu. Saa nähdä kuinka istutus natsaa takana oleviin jaloleinikkiämpäreihin, kunhan pääsevät kukintavaiheeseen asti. Ämpäreissä on sekä valkoisia, että vaaleanpunaisia leinikkejä.

Kaikkiaan siis aivan mahtava kokemus ja ihana hengähdystauko pikkulapsiarjen keskellä.
Näitä lisää ehdottomasti!
Inspiroivaa kesän jatkoa, ihan pian on jo juhannus! Silloin kaikki kukkia keräämään ja kimppuja tekemään, eikös joo?? :)
Nähdään taas!

-Katja-

You Might Also Like

2 kommenttia

INSTAGRAM

Suositut tekstit

Lukijat